Hillebrant, Leendert.

Bescherming werd niet geboden. Opdat wij niet vergeten.

Leeftijd: 51.

Geboortedatum: 23 oktober 1893.

Geboorteplaats: Rotterdam.

Adres: Wilhelminastraat 116 te Den Haag (de bezetter liet deze straat hernoemen naar Agathastraat).

Beroep: Boekhouder.

Datum en locatie overlijden: 03 maart 1945, geallieerd luchtbombardement op het Bezuidenhout.

Wijze van overlijden: Vermist door het bombardement. Op de vlucht, vermoedelijk samen met de gezusters Harpenslager, vermist geraakt. Maartje Jacoba is ook op 3 maart gedood en haar zuster Clazina Maria is op 12 mei 1945 in Voorburg alsnog aan haar verwondingen overleden.

Locatie laatste rustplaats: Vermist. Leendert is vermist en de mogelijkheid bestaat dat hij volledig is verast of dat de beenderresten terecht zijn gekomen in het verzamelgraf op de Algemene Begraafplaats Kerkhoflaan te Den Haag, Bezuidenhout monument B/R6/30. Hier zijn een groot aantal onbekende en bekende slachtoffers begraven.

Overig: Zoon van Johannes Henricus Hillebrant en Jenneke Hoskorn. Leendert komt vanuit Rotterdam op 28 februari 1935 wonen in de Amalia Van Solmsstraat 110. Echter na ruim twee jaar vertrekt hij naar Voorburg, Laan van Nieuw Oost Einde 51. Gedurende de oorlogsjaren gaat hij wonen in het Pension van de dames Harpenslager en werkt hij als boekhouder bij het Cafe-Restaurant den Hout aan de Bezuidenhoutscheweg 11-13.

Bron: De Residentiebode 15 mei 1940.

Monument

  • Oorlogsmonument Bezuidenhout.

Bronnen

Geef een reactie