Jalink, Guurtje Frederike Felicie.

Bescherming werd niet geboden. Opdat wij niet vergeten.

Leeftijd: 21.

Geboortedatum: 17 september 1923.

Geboorteplaats: Den Haag.

Adres: Jacob Mosselstraat 52 te Den Haag (Bezuidenhout).

Beroep: Leerling Maerlant Lyceum.

Datum en locatie overlijden: 03 maart 1945, geallieerd bombardement van het Bezuidenhout.

Wijze van overlijden: ?

Locatie laatste rustplaats: Gemeentelijke begraafplaats te Voorburg.

Overig: Overige gegevens: Gehuwd met Wolter Jalink (49). Moeder van Guurtje Jalink (16). Ook beide omgekomen tijdens het bombardement.

Felicie Jalink-du Rieu was de jongste dochter van notaris Du Rieu. Het gezin woonde in Voorburg in Villa Felicia, Parkweg 3. Deze villa is in 1962 afgebroken om plaats te maken voor het nieuwe politiebureau. Felicie zal in dit grote pand haar jeugd hebben doorgebracht tot haar huwelijk.
Felicie is in 1920 in Voorburg getrouwd met Wolter Jalink. (Bron: Historisch Voorburg Jaargang 21 2015, Nummer 1/2, 70 jaar vrede en vrijheid).

Monument

Vermelding van het gezin Jalink als slachtoffer van het bombardement van 3 maart 1945.

Edouard Henri Wolthuis was ambtenaar bij het ministerie van Economische Zaken. Hij werkte daar vanaf 1941 tot aan zijn pensioen in 1980. Eerst in gebouw Ternoot (houten noodgebouw) later aan de Bezuidenhoutseweg, in een villa links van het hoofdgebouw.

De brief over het bombardement is door Edouard geschreven. Op verzoek van zijn broer Han. Edouard ging nog zeer geregeld naar zijn werk, maar voor zijn broer werd dat te lastig vanuit Amsterdam. Han durfde ook niet meer naar buiten door de vele razzia’s in Amsterdam en de sfeer in de stad. Hij zat meestal binnen in zijn appartement. Daarom vroeg hij aan zijn broer per brief om informatie over het bombardement.

Bronnen

  • Haags Gemeentearchief.
  • De brief is afkomstig uit een nalatenschap van een nabestaande van Edouard Henri Wolthuis.
  • Historisch Voorburg Jaargang 21 2015, Nummer 1/2, 70 jaar vrede en vrijheid.
  • Oorlogsgravenstichting.

Geef een reactie