Limburg, Leon.

Gevlucht in de dood. Opdat wij niet vergeten.

Leeftijd: 65.

Geboortedatum: 07 maart 1875.

Geboorteplaats: Den Haag.

Adres: Jan Pieterszoon Coenstraat 10 te Den Haag.

Beroep: Geen.

Datum en locatie van overlijden: 16 mei 1940, 10:30u, Jan Pieterszoon Coenstraat 10 te Den Haag.

Wijze van overlijden: Leon Limburg heeft zelfmoord gepleegd door zich een kogel in het hart te schieten. Volgens zijn dienstbode Anna Nourki/Nowicki was hij zeer zwaarmoedig en omstreeks 10:30u hoorde zij een schot en vond ze Leon op zijn werkkamer. Zij heeft hem geïdentificeerd.

Locatie laatste rustplaats: Status onbekend, Begraafplaats Oud Eik en Duinen. Op 20 mei 1940 begraven bij zijn vrouw Egbertha die in 1938 was overleden.

Zijn dienstbode Anna was rechthebbende van het graf en heeft dit verzorgd tot 1974. Ze is naar Duitsland vertrokken maar was niet meer te achterhalen toen de grafrechten in 1995 vervielen. De grafzerk is verwijderd en in 2019 is het graf opnieuw uitgegeven en in 2020 is er opnieuw begraven. Maar Leon en zijn vrouw zijn nooit verwijderd uit het graf maar in een, niet uit te geven, diepere graflaag herbegraven.

Leon heeft recht op een Rijksgraf op het ereveld Loenen maar heeft dit niet gekregen.

Overige gegevens: Gehuwd met Egbertha Geziena Zwanenburg. Zoon van Levy Joseph Limburg en Hester van Raalte. Broer van ing. Joseph Limburg (Maerlant lyceum, Sociëteit de Witte en het Julianamonument) en de neef van mr. Joseph Limburg (lid Tweede Kamer, Gedeputeerde Staten Z-Hollend en Raad van State).

Monument

  • Den Haag, ‘Oorlogsmonument Bezuidenhout’.

Bronnen

Geef een reactie